Categorieën
Uncategorized

Macro. Leuk om mee te experimenteren.

Ooit een macro lens aangeschaft en er nu toch maar eens op uit om er ook iets mee te gaan doen.
Ik leer hiervan anders naar de dingen te kijken. Normaal loop je met de camera ergens door een bos en denkt; “Wat valt er hier nou te fotograferen?” Nou, dat valt best nog wel mee maar……. Je moet het wél zien! Zo zag ik een perceel met aardig wat gekapte bomen. Ik keek eens naar beneden richting een overblijfsel van een boom. Een boomstronk zeg maar. 😉 Normaal gesproken loop ik daar zo aan voorbij, maar nu keek ik nog eens en dacht ik “Hier zie ik wel wat in.” (Dat komt natuurlijk omdat je door ervaring beter leert kijken) Ik ging op mijn hurken zitten, maar dat was het nog niet. Dan maar op de knieën….. Ook niet. Veel te wiebelig. Oké,… Ik ga wel weer languit op de grond liggen. Ik heb een aantal mooie plaatjes kunnen schieten en tijdens het fotograferen kwam bij mij het idee al boven over wat ik mee zou kunnen doen. Ik zag er een enorme rots partij in. “Oké” dacht ik, daar kan ik wat mee. Een paar bergbeklimmers erin plaatsen en je krijgt een heel leuk beeld. Op onze fotoclub www.afvgoedlicht.nl hadden we net daarvoor een avond uitleg gehad van Guido Veltmaat over het gebruik van maskers in Photoshop. Ik heb hier dus meteen al mee kunnen oefenen. Vind je het leuk, laat het dan in een reactie weten.

Ga naar de pagina…..